Teraz jest 2012-05-22, 21:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-03-07, 13:45 

Czy jest ktoś kto by się zabrał ze mną za wspólne tłumaczenie na polski tekstu do filmu włoskiego?

Na podstawie napisów włoskich lub jak kto woli angielskich (jeśli się takowe znajdzie oczywiście)

Przecież wspólnie będzie to parę dni na film. A jest mnóstwo takich, które chętnie byśmy pokazali znajomym, którzy nie znają włoskiego.

Moje propozycje:

1. Manuale d'amore
2. Manuale d'amore 2 - capitoli successivi
3. Tre metri sopra il cielo
4. Ho voglia di Te

[ Dodano: 2008-03-07, 22:15 ]
A więc tak, zabieram się za tłumaczenie napisów do Manuale d'amore 2.

Jeśli ktoś chce dołączyć do tłumaczenia jakiegoś kawałka to zapraszam

[ Dodano: 2008-03-17, 13:27 ]
Nareszcie udało mi się przetłumaczyć napisy do tego filmu:-D

http://rapidshare.com/files/100201045/M ... isy_PL.rar

hasło: www.clubitaliano.pl

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-04, 19:14 

hej...bardzo bylbym wdzieczny za przetlumaczenie na jezyk polski jeszcze napisow do : Tre metri sopra il cielo i Ho voglia di Te no jezeli jest mozliwosc podeslania na zoom_84@abv.bg z gory dzienks...

te dwa filmy sa naprawde wypasione ale napisow do nich ciezko jest znalezc moje wersje filmowe to [XviD-ITA] Ho Voglia di Te - DVDrip.By.Teonica.avi i Tre metri sopra il cielo.avi

jezeli ktos jest zainteresowny moge je wrzucic na rapidsherze

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-05, 11:10 

Witam!
Bardzo intensywnie poszukuję napisów do filmu Manuale d'amore, w języku polskim, mogą być również angielskie, będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-06, 18:20 

Salve amici di Clubitaliano!!! Ho da poco finito di guardare un film di cui non avevo mai sentito parlare, se non vagamente...insomma, non e' di quei film che hanno avuto successo immediato, non un fenomeno da botteghino.. etc. , ma l'ho trovato davvero molto interessante.
S'intitola "BACIAMI PICCINA". Allego una breve descrizione: "Siamo nel 1943, alla vigilia dell’armistizio. Un carabiniere, la sua fidanzata e un truffatore sono in viaggio su di un treno che si ferma. I tre sono costretti a scendere e a cominciare un estenuante e particolare viaggio con mezzi di fortuna" .
E' un film di Roberto Ciampanelli, con Vincenzo Salemme, Neri Marcore', Elena Russo..
(ITA2006). Se vi interessa avere ulteriori notizie potete tranquillamente farlo attraverso questo link : http://www.mymovies.it/dizionario/recen ... p?id=43648

Vi consiglio di guardarlo, anche perche' mi e' sembrato molto interessante per il risalto che viene dato alla lotta degli italiani antifascisti all'occupazione nazista, ma soprattutto alla difesa della propria identita' culturale e nazionale.
Una scena che mi ha particolarmente colpita, vedeva protagonisti i tre personaggi principali, di cui sopra ho citato i nomi e un comandante delle SS. Quest'ultimo, ferendo Raoul Nuvolini (Vincenzo Salemme), deride l'Italia intera definendola "paese di Burattini", in riferimento, ovviamente all'occupazione nazista (gli italiani, "burattini" dei tedeschi). E qui il coraggio di un uomo, che sebbene truffatore (anche se per esigenze economiche) molto colto, ex attore di teatro, mette alle strette il tedesco, facendogli rimangiare con la forza tutto quanto aveva precedentemente affermato..
Particolare la recitazione di Vincenzo Salemme. Non so se lo conoscete, ma di solito, l'attore napoletano e' stato maggiormente impegnato in opere teatrali o in film comici. In questo caso, pur lasciando spazio alla sua indole ironica e spontaneamente riferita alla maniera di Toto' , s'intravede un Salemme piu' maturo, naturale, che non cede alle battute di teatro, ma mescola grande schermo e palcoscenico in una sola cosa, creando una figura del tutto originale. Sono rimasta sorpresa proprio per la sua interpretazione che davvero definirei "realista".
Qualcuno di voi ha gia' avuto l'occasione di guardare questo film? Se si', quali sono state le vostre impressioni?
Se ne avrete occasione, fatelo!
Saluti
Rosa Calabrese

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-07, 18:30 

Te filmy które podałem będą w języku polskim, ale teraz niestety nie mam na to czasu a nikt nie chcę się podjąć tego zadania ze mną :-(
Może jakoś w wakacje się pojawią...

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-08-21, 15:29 

Widzę, że chcesz przetłumaczyć film, w którym się zakochałam widząc urywki, a którego niestety nie mogę obejrzeć ze względu na to, że nie znam włoskiego "tre metri sopra il cielo" :( byłabym Ci bardzo wdzięczna i chętnie bym Ci pomogła, choć nie wiem w jaki sposób, nieznając włoskiego ;) pozdrawiam

[ Dodano: 2008-08-21, 15:30 ]
ewentualnie mogłabym pomóc tłumacząc z angielskiego choć to nie jest moja najmocniejsza strona :)

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-08-23, 14:42 

niestety do tego filmu tylko znalazłem napisy po bułgarsku:/ ani po włosku ani po angielsku nie mogę znaleźć

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-08-23, 15:36 

heh, również znalazłam po bułgarsku ale także po włosku :) a przynajmniej tak mi się wydaje :)

Offline Zobacz profil  

Tytuł: Jestem za...
PostNapisane: 2008-09-01, 16:23 

Pisze w odpowiedzi na apel dotyczący tłumaczeń. Niestety włoskiego dopiero zaczęłam się uczyć ale gdy znalazły się jakieś napisy angielskie to bardzo chętnie spróbowałabym pomóc przy tłumaczeniach. Pozatym moja mama zna włoski całkiem całkiem....może czasem pomoże przy niektórych frazach :D

Głównie interesuje mnie film "Ho volia di te", ściągnęłam go gdy tylko zakochałam się w piosence z tego filmu. Jednak szukałam w necie (uprzedzam nie jestem w tym dobra) i niestety angielskich napisów nie znalazłam.

Proszę dajcie znać jeśli tylko znajdziecie angielskie napisy głównie do tego filmu. Czekam na odpowiedzi. W razie znalezienia pliku tekstowego z napisami prośba o przesłanie mi go najlepiej na maila: izabela.cison@gmail.com

Kiedyś już tłumaczyłam (stare dzieje i z innej tematyki) jakieś odcinki i wiem że do najlepiej korzystać z jakiegoś programu do tworzenia napisó....pamiętam że to mnie wtedy zniechęciło więc jakbym już miała jakiś pliczek do tłumaczenia wolałabym to robić w zwykłym notatniku.

:D Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-06, 22:35 

Niewiem co to jest za dziadowa strona ale może jednak coś w niej jest jak by ktoś umiał to rozszyfrować to niech da znać.. Ja jestem za tępy..
http://www.all-filmy.com/film-free-down ... cielo.html

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-09, 13:17 

ja też jestem za tępy na tą stronkę. Niby jest link do napisów a nie idzie ich ściągnąć:/

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-26, 10:58 

Panie Michale mam pytanie czy mogłby pan udostepnic mi ten film bo bardzo chcialabym go obejrzec nawet bez napisow, wnioskuje z wiadomosci ze ma pan ten film skoro szuka pan napisów? prosze o odpowiedz.

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-29, 00:50 

No nie...tego to się nie spodziewałem tutaj...do mnie per "pan" się zwracać :-P
I to jeszcze na forum włoskim...ojojoj, co się narobiło :-P

Obowiązkowo zmienić proszę ton postu to wtedy coś wykombinuje z filmem ;-)

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-29, 17:50 

Przepraszam ale nie jest napisane ile masz lat więc napisałam Pan ;-) ale i tak już mi nie pomożesz bo film już mam :-) teraz sciagam druga czesc ale bez napisow jest masakra wszystkiego się musze domyslac i efekt jest taki ze polowy sytuacji nie rozumiem, ale nic, i tak mi się strasznie podoba ten film :roll: pozdrawiam Pana Michała :-P

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2008-10-29, 22:35 
Administrator

oktawia222 my tu jesteśmy wszyscy na TY, przecież to w końcu forum włoskie ;-)

Offline Zobacz profil  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]