Teraz jest 2012-05-23, 11:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2007-11-15, 22:51 

Witajcie,
jestem pracownikiem Radia Warszawa 106,2 FM (radio o zasięgu lokalnym, Warszawa i okolice);
Wkrótce na antenie radia pojawi się godzinna "włoska" audycja, której będę autorem i prowadzącym.
Założeniem programu będzie prezentacja tzw. muzyki popularnej (z możliwymi wyjątkami) włoskiej - starszej i najnowszej.
Oprócz muzyki, audycja ma zawierać sporą dawkę słowa: spotkanie z gościem (np. Włochem mieszkającym w Polsce/Polakiem we Włoszech, ciekawą osobą w jakikolwiek sposób związaną z Italią).
Myślę także o okienku kulinarnym, językowym (mini lekcja języka dla początkująch), turystycznym.......

Otwieram ten wątek, ponieważ chciałbym nawiązać współpracę, kontakt z osobami, które mają może jakieś sugestie, pomysły na tworzenie takiej audycji.
Może znacie ciekawych ludzi, których można zaprosić do tego typu audycji?
Zapraszam także zainteresowanych do bezpośredniej współpracy przy tworzeniu programu.

Planowany start audycji to początek grudnia.

Śmiało proszę do mnie pisać lub dzwonić.
Grzegorz Chronowski - Radio Warszawa 106,2 FM
tel. 022 5181552
gchronowski@wp.pl

Dyskusja na forum na temat audycji na pewno też wiele mi pomoże.

Pozdrawiam.

Offline Zobacz profil  

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-18, 22:13 

Salve! Ma il programma "Viva Italia" avra come scopo anche l'insegnamento della lingua italiana? Qui in Italia c'e un programma radiofonico , in onda tutti i giorni su Radio Montecarlo(RMC) , intitolato "Speak easy". E' molto interessante. In questo caso si occupa di lingua inglese, ma sarebbe carino creare una cosa del genere anche per quanto riguarda la lingua italiana e per tutti gli stranieri che si avvicinano alla nostra lingua, magari proponendo l'ascolto di canzoni italiane etc. :->

Czesc

Offline Zobacz profil  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]